Min første buk

Tirsdag den 16. maj 2006 om morgenen regnede og regnede det, og jeg så ikke et øje, men morgenmaden var god, vi i jagtkonsortiet laver hvert år den 16. æg og bacon i jagthytten. Jeg hørte kun 1 skud, de andre som sad et par kilometer fra mig, havde hørt 3-4 skud, men det er også usædvanlig lidt, nogle år lyder det som en mindre krig er brudt ud, men ikke den morgen. Nå tænkte jeg - det bliver hurtigt overstået med bukkejagten i år, det er ikke mig at sidde og der ikke sker noget som helst, ikke en fasan ingen ræv ingen hare eller noget overhovedet.
 
Nå men om aftenen tog jeg afsted igen, og der havde jeg fået lov til at tage min ynglingsplads nemlig hochsitzen i 10'eren. I år har vi faste pladser den første dag, men ham der havde 10'eren kunne ikke om aftenen, så jeg havde fået lov til at tage pladsen. Jeg var der lige godt kl 19, men så er der et godt stykke at gå ned over en mark, så 19.30 var jeg på plads i hochsitzen. Kl 19.45 kom en buk trissende, og gik og græssede i ca 10 minutter, den var også i riffelkikkerten, men den var overhovedet ikke begyndt at feje endnu, da den var ude af syne tænkte jeg, nå det var den aften, der kommer ikke flere bukke, men jeg blev alligevel siddende, 20.15 kom en ny buk frem, den var lidt mere urolig end den første, men 75 meter ude og lige gået sig fri af gården i baggrunden og med fint kuglefang stoppede han op med siden til og kradsede lidt i jorden, og skuddet gik, han hoppede, og faldt stendød om. Jeg repeterede men han rørte sig ikke overhovedet, og da jeg 10-15 minutter senere gik hen og kiggede på ham, hang lungen ud af udgangshullet, En lille gaffelbuk, og min første buk var skudt.
 
Pyha nu var der en lang tur forude over marken retur, jeg havde noget snor i lommen, så jeg kunne få ham lidt op på skulderen, for riflen og rygsækken skulle jo også med hjem, det blev en hård tur på ca ½ time. Mærkelig nok var der ingen af de andre ude, og mit skud var også det eneste jeg hørte. Nå men bukken skulle jo også brækkes, og det har jeg jo heller ikke prøvet før, så ind i bilen med ham, og hjemad. Ole Rytter og naboen Bo kom og kiggede,  Tyge kom også hjem fra bukkejagt, og han guidede brækningen, så nu har jeg også brækket mit første buk. Bukken vejede 16 kg. brækket.
 
Jeg tog lidt billeder på skudstedet med telefonen - det er ikke bedste kvalitet. Efterfølgende tog Tyge også nogle af den stolte jæger og bukken.
.

Den stolte bukkejæger

Siden opdateret: 18-05-2006 18:03