Kennel Weim-Bo's

 

Fra barnsben har jeg altid været bange for hunde, og vi har aldrig haft hund hjemme - jeg skulle i hvert tilfælde aldrig have hund. Det var aldrig noget vi havde snakket om, men i 1982 havde en af Tyges kollegaer hvalpe, og dem skulle vi ud og se. De var jo søde, men ikke noget der kom os ved, indtil lidt senere da Kell havde en af hvalpene med på arbejde, og den løb rundt mellem benene på Tyge.

Det var tilfældigvis en weimaraner som hed Vaks. Så tog tingene fart Rex som vi kaldte ham blev stor, jeg vidste ikke rigtig noget om hundeopdragelse, så jeg måtte på hundeskole og blev grebet  af det. I dag er vi begge jægere med hund og dyrker jagthundesporten i alle facetter. Weimaraner har vi haft i perioden 1982-2012. Korthåret hønsehund har vi haft fra 2002.

Kennel navnet Weim-Bo's blev registreret  i Dansk Kennel Klub og F.C.I. i 1997, 2 år efter lavede vi vores første kuld hvalpe nemlig i 1999. Vi ville gerne have kennel navn, for at kunne følge hundene senere hen. Ejendommen vi bor på hedder Højbo, men det navn var optaget, og da vi på det tidspunkt havde weimaraner, og ikke kunne forestille os vi nogen sinde skulle have andet fandt vi på Weim-Bo's som er en forkortelse af weimaraner og bo, altså det sted man bor. Da man ikke lige laver om på et kennelnavn kommer vores opdræt af Korthåret Hønsehund også til at hedde Weim-Bo's. I 2016 deltog jeg på DKK's opdrætteruddannelse, og må dermed bruge logoet

Vi bruger kuldbogstaver, dvs navne på hvalpe fra samme kuld starter med samme bogstav, hvalpekøberne bestemmer selv navnet (inden hvalpen er 5 uger), men det skal starte med det kuldbogstav som hører kuldet til.  Kennel Weim-Bo’s opdrætter lejlighedsvis weimaraner og Korthåret Hønsehund og sælger primært hvalpe til jægere og hundesportsfolk. Siden 2012 udelukkende Korthåret Hønsehund.